Rýchly nedeľný obed

NETKY.SK • 11 Máj 2014, 09:00 • 2 min
Rýchly nedeľný obed

Paradajková polievka so syrom. Suroviny pre 4 osoby: 4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.

 

Kuracie prsia na tatárskej omáčke.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie rezne, 4 väčšie cibule, soľ, mleté čierne korenie, 1 tatársku omáčku,

Príprava:

Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska a uložíme do vymastenej zapekacej misy. Na ňu položíme osolené a okorenené kuracie prsia, na vrch nanesieme tatársku omáčku a upečieme. Podávame s ryžou a broskyňovým kompótom.

 

Jablkové pyté.

Suroviny:

500 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 1 ks Hera, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 k jabĺk, 1 škoricový cukor, kryštálový cukor podľa chuti,

Príprava:

Preosiatu múku, vajcia, práškový cukor, vanilku, prášok do pečiva a Heru zmiešame, vypracujeme pevné cesto a necháme 1 hodinu v chladničke. Potom ho rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Jablká očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle, vytlačíme prebytočnú šťavu a rozložíme na cesto. Posypeme škoricovým cukrom a kryštálovým cukrom. Prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom, popicháme vidličkou a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies