Rýchlovlaky z Belgicka do Francúzska a Británie zastavil prerezaný kábel

NETKY.SK • 30 November 2015, 10:57 • 2 min
Rýchlovlaky z Belgicka do Francúzska a Británie zastavil prerezaný kábel

PARÍŽ - Kvôli krádeži kábla v regióne Ath je dnes od rána úplne prerušená premávka rýchlikov tried Thalys, TGV a Eurostar medzi Belgickom, Francúzskom a Britániou. Informovali o tom dnes francúzske aj belgické médiá.

slovakia

left justify in out

Belgická spoločnosť Infrabel, ktorá spravuje železničnú infraštruktúru v Belgicku, informovala, že z Bruselu nebolo dnes ráno možné vypraviť žiadny vlak triedy Eurostar, TGV a Thalys s cieľovou stanicou vo francúzskom meste Lille, v Paríži a Londýne.


Hovorca spoločnosti InfraBel Frédéric Sacré pre francúzsku televíziu BFMTV dodal, že odstraňovaní následkov prerušenia kábla v regióne Ath pri hraniciach s Francúzskom sa pracuje.


Očakáva sa, že situácia by sa mala vrátiť do normálu až popoludní. Spoločnosť Eurostar France odporučila svojim klientom, aby svoju na dnes naplánovanú cestu radšej odložili, ak je to možné, informovala francúzska televízia RTL.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona