Rýchlostná cesta R2 pri Zvolene sa môže stavať, NDS podpísala zmluvu

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 15:30 • 2 min
Rýchlostná cesta R2 pri Zvolene sa môže stavať, NDS podpísala zmluvu

BRATISLAVA - Takmer osemkilometrový úsek rýchlostnej cesty R2 medzi Zvolenom a Detvou sa môže začať stavať.

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala zmluvu na jeho vybudovanie so združením firiem Corsán - Corviam Construcción a Chemkostav. Táto nadobudla podľa hovorcu NDS Michala Fúrika účinnosť 12. júla.
     

Úsek R2 Zvolen, východ - Pstruša sa postaví za 98,8 milióna eur a spolufinancovaný bude z eurofondov. Jeho dokončenie sa predpokladá v roku 2016. "Rýchlostná cesta R2 Zvolen, východ - Pstruša spolu s nadväzujúcim úsekom Pstruša – Kriváň priblížia región okolo Zvolena a Detvy k už existujúcej sieti diaľnic a rýchlostných ciest," doplnil Fúrik.
     

Úsek je dlhý 7,85 kilometra (km) a bude sa na ňom nachádzať sedem mostov. Z toho najnáročnejšie sú most nad potokom Hradná, ktorý je dlhý 206,8 metra, a most nad Slatinou a železničnou traťou dlhý 460,6 metra.
     

Rýchlostná cesta má po dobudovaní odbremeniť najmä obce Zvolenská Slatina a Vígľaš, cez ktoré v súčasnosti prechádza cesta prvej triedy. V roku 2010 predstavovala intenzita dopravy v úseku približne 15.000 áut za deň. Podľa odhadov diaľničiarov by v lokalite malo v roku 2030 jazdiť 18.834 áut za 24 hodín. Úsek je tiež dlhodobo evidovaný ako nehodový.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona