Rýchlostná cesta R1 by mohla pokračovať od Trnavy až po Bratislavu

NETKY.SK • 8 Apríl 2017, 13:11 • 2 min
Rýchlostná cesta R1 by mohla pokračovať od Trnavy až po Bratislavu

BRATISLAVA - Rýchlostná cesta R1 by mohla pokračovať od Trnavy až po Bratislavu. S takýmto scenárom počíta Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá pripravuje výstavbu pokračovania tejto cesty až po hlavné mesto.

slovakia

left justify in out

"Účelom je prerozdelenie stúpajúcej intenzity dopravy na existujúcej diaľničnej, rýchlostnej a cestnej sieti," odôvodnila zámery NDS hovorkyňa Michaela Michalová. V súčasnosti končí rýchlostná cesta R1 pri Trnave a motoristi, ktorí chcú pokračovať až do Bratislavy, prechádzajú na diaľnicu D1.

 

Aktuálne však diaľničná spoločnosť pripravuje súťažné poklady na štúdiu realizovateľnosti, ktorá by mala variantne určiť trasovanie rýchlocesty R1 až po Bratislavu. Začínať by teda mohla napríklad pri meste Sereď alebo pri obci Vlčkovce pri Trnave napojením na už existujúcu cestu a končiť by mala v križovatke na pripravovanej diaľnici D4 pri obci Most pri Bratislave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies