BRATISLAVA – Je teplo, nemáte chuť na sýte a mastné jedlá. Pečená tekvica je pochúťkou nielen pre vegetariánov.
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvica na pečenie, 2 strúčiky cesnaku, 2 ČL provensálskeho korenia, 2-3 PL slnečnicového oleja, hrubá morská soľ,
Príprava:
1.Tekvicu ošúpeme, nakrájame na 2 centimetrové kolieska a vyberieme v strede jadierka.
2. V šálke si zmiešame olej, korenie, soľ, roztlačený cesnak.
3. Touto zmesou potrieme tekvicu z oboch strán, uložíme na pekáč vystlatý papierom na pečenie a dáme piecť na 30 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a paradajkovým šalátom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies