Rýchlo a zbesilo 7 videlo v slovenských kinách už 53 129 divákov

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 17:19 • 2 min
Rýchlo a zbesilo 7 videlo v slovenských kinách už 53 129 divákov

BRATISLAVA - Americký film Rýchlo a zbesilo 7 prilákal počas premiérového víkendu, čiže od 2. do 5. apríla, do slovenských kín 53 129 divákov a diváčok. Patrí mu prvenstvo v návštevnosti za spomínané obdobie a tiež siedme miesto v návštevnosti v histórii Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Celosvetové tržby snímky sú zatiaľ 392,2 milióna dolárov (v prepočte približne 361,6 milióna eur), pričom len v USA a Kanade od uvedenia utŕžila 147,2 milióna dolárov (v prepočte približne 135,7 milióna eur), čím sa stala 9. najúspešnejším titulom, čo sa týka tržieb počas otváracieho víkendu v USA a Kanade. Film pritom ešte čaká na uvedenie v kinách v Číne, Japonsku, Rusku či Poľsku.

 

 

V akčnom trileri Rýchlo a zbesilo 7 režiséra Jamesa Wana si zahral aj Paul Walker, ktorý tragicky zahynul v novembri 2013. Práve jeho nečakaná smrť skomplikovala nakrúcanie filmu. Produkcia napokon pokračovala od apríla 2014 s upraveným scenárom, keďže Walker, predstaviteľ jednej z hlavných postáv, pred smrťou stihol nakrútiť len približne polovicu potrebných záberov. Chýbajúce scény dorábali s dvojníkom a tiež s bratmi zosnulého herca, Calebom a Codym. V postprodukcii tvorcovia použili technológiu CGI (computer-generated imagery, pozn. SITA) a dosiaľ nezverejnené zábery nakrútené pre predchádzajúce filmy zo série. V snímke si zahrali aj Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Elsa Pataky, Tyrese Gibson, Christopher "Ludacris" Bridges, Lucas Black, Jason Statham alebo Kurt Russell. Scenár napísal Chris Morgan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona