Rýchla a riskantná jazda mladíka v Bratislave sa skončila nehodou

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:21 • 2 min
Rýchla a riskantná jazda mladíka v Bratislave sa skončila nehodou

BRATISLAVA - Rýchla a riskantná jazda 23-ročného vodiča v Bratislave sa dnes skoro ráno skončila dopravnou nehodou. Mladý vodič mercedesu z bláznivej jazdy bratislavskými ulicami vyviazol s ľahkými zraneniami. Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, na nebezpečnú jazdu mladého vodiča upozornil približne o štvrtej hodine ráno taxikár.

slovakia

left justify in out

Policajná hliadka auto spozorovala na Trnavskom mýte a vodiča sa pokúsili zastaviť výstražným svetelným signálom. Mladík však na znamenie nereagoval, naopak, ešte pridal a smeroval k Americkému námestiu. Policajti začali auto prenasledovať. Mladík však rýchlu jazdu nezvládol, narazil do železného stĺpu, potom do stĺpu semaforu až sa auto prevrátilo na strechu. Policajti mladíkovi hneď utekali na pomoc a privolali na miesto aj záchranárov. Muž z riskantnej jazdy vyviazol len s ľahkými zraneniami, tie mu ošetrili v nemocnici. Polícia 23-ročného vodiča mercedesu vyzvala, aby podstúpil skúšku na zistenie alkoholu v dychu, fúkanie i odber krvi však odmietol. Policajti ho teda zadržali a predviedli na policajné oddelenie. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje.

 

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla. "Rovnako apelujeme na vodičov, aby rešpektovali a pri vedení motorových vozidiel dbali na dodržiavanie ustanovení právnych predpisov, najmä zákona o cestnej premávke. Alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí! Na Slovensku platí tzv. nulová tolerancia výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi u vodičov," dodáva Szeiff.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies