Rybníček: Teším sa, že zvíťazil zdravý rozum, takto to malo byť od začiatku

NETKY.SK • 26 Január 2017, 15:24 • 2 min
Rybníček: Teším sa, že zvíťazil zdravý rozum, takto to malo byť od začiatku

TRENČÍN – Primátor Trenčína Richard Rybníček je rád, že v súvislosti so zriadením zastávky InterCity (IC) vlakov v Trenčíne zvíťazil zdravý rozum. Reagoval tak na dnešné vyhlásenie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktorá informovala, že od 1. februára budú IC vlaky zastavovať aj v Trenčíne, Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

„V prvom rade si veľmi vážim, že Trenčania, ale aj občania okolitých obcí a miest sa zapojili do petície a boli v tejto veci aktívni, pomáhali nám. Teším sa, že zvíťazil zdravý rozum. Takto to malo byť od začiatku,“ skonštatoval trenčiansky primátor. Rybníček ešte minulý rok inicioval petíciu za zachovanie zastávky IC vlakov v Trenčíne. Podpísalo ju viac ako 4000 ľudí.

 

Štátna ZSSK pridá od februára tri páry nových InterCity vlakov na trase medzi Bratislavou a Košicami. Jeden pár expresných IC vlakov, ktorý na trati jazdí v súčasnosti, však zruší. Cestujúci tak budú mať na trase k dispozícii štyri páry rýchleho spojenia oproti doterajším piatim takýmto spojom, keď vlaky vypravuje aj súkromný RegioJet.

 

Pridané páry IC vlakov majú od februára nahradiť vlaky súkromného dopravcu RegioJet, ktorý od tohto dátumu z trate odchádza. Nové tri páry IC vlakov tak budú na trase zastavovať vo všetkých zastávkach ako doteraz súkromné spoje RegioJetu. Medzi Bratislavou a Košicami budú stáť v staniciach Trnava, Trenčín, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská Nová Ves a Kysak. Trasu medzi východom a západom krajiny by mali zvládnuť za 5 hodín a 11 minút.

 

Zároveň zostane jazdiť aj jeden pár expresných IC vlakov ZSSK, ktorý zvládne trasu medzi Bratislavou a Košicami za 4 hodiny a 42 minút. Stáť budú v staniciach Trnava, Žilina, Poprad-Tatry a Kysak. Z Bratislavy bude tento spoj vyrážať o 15.47 h a v opačnom smere z Košíc pôjde o 07.31 h.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona