Rybníček: Premiér Fico nemôže za to, že ma nepozvali na rokovanie vlády

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 18:13 • 2 min
Rybníček: Premiér Fico nemôže za to, že ma nepozvali na rokovanie vlády

BRATISLAVA - Trenčiansky primátor Richard Rybníček (nezávislý) označil svoju neúčasť na dnešnom výjazdovom rokovaní vlády v Trenčíne za gól do vlastnej brány. Premiér Robert Fico (Smer-SD) však podľa neho nie za toto rozhodnutie zodpovedný.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že v tom premiér prsty nemal, že to nebol jeho problém. To bol skôr problém tých, ktorí to organizovali a tí sa rozhodli ma pozvať asi až na obed. Treba sa spýtať toho, kto to organizoval a nepredpokladám, že to bol úrad vlády," domnieva sa.
     

"My sme sa dohodli s pánom primátorom, že ho budeme hostiť na obede spoločne s vládou a potom pôjdeme otvoriť dlho očakávaný diaľničný most tu v Trenčíne," vysvetlil neprizvanie Rybníčka na zasadnutie ministrov predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Samotný premiér uviedol, že sa teší na stretnutie s primátorom na pracovnom obede.
     

Vláda dnes rozhodla o uvoľnení 2,2 milióna eur pre samosprávy v kraji, Trenčín z týchto peňazí nezískal nič. Rybníček povedal, že so šéfom kabinetu sa na obede rozprávali o rekonštrukcii miestneho Zimného štadióna Pavla Demitru a Fico mu na tento účel prisľúbil milión eur. Premiér na tlačovej konferencii informoval, že tému rekonštrukcie štadióna na rokovaní vlády otvoril Baška. "Momentálne neexistuje žiadny oficiálny plán modernizácie alebo rekonštrukcie zimných štadiónov na Slovensku, skôr sa snažíme reagovať tam, kde už je situácia neúnosná," priblížil.
     

Ako dodal, jeho vláda každý rok podporí sumou milión eur buď výstavbu jedného malého zimného štadióna, alebo rekonštrukciu niektorého z existujúcich. Riešenie pre Trenčín vidí v presunutí financií vyčlenených pre Piešťany, ktoré zatiaľ neboli minuté. Túto možnosť chce podľa jeho slov vláda preskúmať.
     

S ministrom kultúry Marekom Maďaričom prebral Rybníček možnosti čerpania eurofondov na kreatívny priemysel v meste, so šéfom rezortu vnútra Robertom Kaliňákom hovorili o podpore miestnych dobrovoľných hasičských zborov. "Využil som všetky príležitosti na to, aby som sa porozprával s jednotlivými členmi vlády o problémoch, ktoré máme v meste, a myslím si, že sa mi niektoré veci aj podarilo vyriešiť," zdôraznil.
     

"Sklamaný by som bol vtedy, keby mi povedali, že nič nedostaneme, ale máme rozrobené reálne veci, ktoré prídu do Trenčína, takže sklamaný nie som. Som trpezlivý," uzavrel Rybníček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona