Rybníček opustil zasadnutie mestského zastupiteľstva

NETKY.SK • 14 November 2013, 12:56 • 2 min
Rybníček opustil zasadnutie mestského zastupiteľstva

TRENČÍN – Trenčiansky primátor Richard Rybníček dnes opustil mimoriadne rokovanie tamojšieho mestského zastupiteľstva a poveril jeho vedením poslanca za Smer-SD Pavla Kubečku. Svoj odchod uprostred rokovania zdôvodnil faktom, že sa nemieni podieľať na fraške, ktorú zo zastupiteľstva urobili niektorí poslanci.

slovakia

left justify in out

„Pochopil som, že toto mestské zastupiteľstvo nemalo byť zastupiteľstvo, ktoré rieši problémy občanov, ale kde sa usiluje strana Smer-SD spolu s Paliho kapurkovou veselou politickou stranou a ešte niekým dokazovať svoju mocenskú silu voči mne ako primátorovi, pričom nebol uvedený žiadny dôvod prečo. Nebudem sa na tomto zúčastňovať. Neviem, či sú niektorí frustrovaní z toho, že ich vo voľbách do TSK voliči prefackali. To nie je môj problém, ale ubližujú obyvateľom mesta,“ zdôvodnil svoj odchod Rybníček.

Rybníček opustil zastupiteľstvo po tom, ako poslanecký klub Smer-SD predniesol nový program zastupiteľstva, v ktorom chýbali pôvodne naplánované majetkové prevody. „Poslanci týmto krokom ohrozujú investíciu asi 20 miliónov eur spoločnosti Akebono do Trenčína, pretože investor chcel dokúpiť viac pozemkov pre svoj závod, čo je pozitívne pre mesto. Okrem toho tam bolo schválenie odpredaja vydražených bytov a pozemkov pre občanov mesta, ktorí ich vyhrali v elektronickej súťaži. Bol by to príjem do mesta a miesto toho prišli pod rúškom transparentnosti hovoriť o Trenčianskych vodárňach a kanalizáciách, ktoré nedávno dali výpoveď Trenčianskej vodárenskej spoločnosti, kde je šéfkou dcéra Daniela Beníčka, predsedu poslaneckého klubu Smer-SD v mestskom zastupiteľstve,“ pripomenul Rybníček. 

Poslanecký klub Smer-SD navrhol odvolať z dozornej rady TVK Máriu Kebískovú, ktorá zastupuje v TVK mesto Trenčín a nahradiť ju poslancom Kubečkom. „Nie sú to mocenské boje. Pani Kebísková zastupuje mesto v dozornej rade TVK tri roky a doteraz nám nepovedala, ako v nej zastupuje mestské záujmy. Preto sme sa rozhodli, že si tam dáme svojho zástupcu Kubečku, ktorý nám bude dávať informácie. To je to, čo patrí k transparentnosti mesta,“ skonštatoval Beníček s tým, že kroky poslaneckého klubu Smer-SD sú reakciou na neinformovanosť poslancov zo strany primátora. „Chceme aby nás primátor rešpektoval a aby s nami komunikoval,“ zdôraznil. 

Už pred Rybníčkom opustil demonštratívne zasadnutie zastupiteľstva poslanec Michal Urbánek, ktorý tak urobil na protest proti tomu, že poslanecký klub Smer-SD radikálne prekopal program zastupiteľstva a ostatní poslanci nemali potrebné materiály.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies