Rybáriková vyhrala turnaj ITF v Prahe, vo finále prvýkrát zdolala Kvitovú

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 07:17 • 2 min
Rybáriková vyhrala turnaj ITF v Prahe, vo finále prvýkrát zdolala Kvitovú

Rybáriková vyhrala turnaj ITF v Prahe, vo finále prvýkrát zdolala Kvitovú - Tenis Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa stala víťazkou dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom turnaji ITF v Prahe (dotácia 100. 000 USD).

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa stala víťazkou dvojhry na kvalitne obsadenom antukovom turnaji ITF v Prahe (dotácia 100.000 USD). Vo finále po výbornom výkone po prvý raz v kariére zdolala favorizovanú svetovú desiatku Češku Petru Kvitovú v dvoch setoch 6:3 a 6:4. V predchádzajúcich štyroch zápasoch uhrala proti turnajovej jednotke iba jediný set.  
      Rybáriková ukončila 12-zápasovú víťaznú sériu Kvitovej, ktorá naposledy okúsila trpkosť prehry koncom marca na turnaji WTA v Miami. Minulý týždeň vyhrala prestížne podujatie v Madride. Rybáriková si v areáli na pražskej Stromovke pripísala na konto celkovo piaty singlový titul na okruhu ITF, prvý od roku 2008, keď triumfovala v gréckom Patrase. Z Prahy si odnáša prémiu 15.200 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA.
      Rybáriková v celom zápase ťažila z kvlaitného podania a účiých stopbalov. O osude prvého setu rozhodol ôsmy gem, v ktorom Slovenka prelomila podanie Kvitovej. Češka mala s pribúdajúcimi minútami čoraz väčšie problémy so stehenným svalom, čo Rybáriková náležite využila a v druhom dejstve si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1. Kvitová začala hrať potom vabank, znížila na 4:5, no Rybáriková už dotiahla zápas do úspešného konca. Pri vlastnom servise premenila hneď prvý mečbal.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies