Rybáriková v Birminghame už do osemfinále dvojhry

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 08:04 • 2 min
Rybáriková v Birminghame už do osemfinále dvojhry

BIRMINGHAM - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nasadená ako šestnásta postúpila už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA Aegon Classic v britskom Birminghame (International, dotácia 235 000 USD, tráva), keď v stredajšom zápase 2. kola zvíťazila nad Francúzkou Mathilde Johanssonovou za 168 minút 7:5, 6:7 (4), 6:4.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročná piešťanská rodáčka preukázala v úvodnom sete prvého vzájomného duelu týchto dvoch súperiek na hlavnom okruhu obdivuhodnú odolnosť. V deviatom geme vzala 28-ročnej rodáčke zo švédskeho Göteborgu servis a pri svojom čelila štyrom mečbalom, ale dostala sa z nepriaznivej situácie a premenila prvý setbal. V druhom dejstve sa črtal podobný scenár, Rybáriková za stavu 5:4 podávala na víťazstvo, ale Johanssonová si vynútila tajbrejk, v ktorom uspela.

Duel v treťom sete prerušili pre dážď. Rybáriková v ňom však za súperkou ani raz nezaostávala, viedla aj 4:2 a 5:3 a dokráčala k postupu medzi šestnásť najlepších hráčok na turnaji. V osemfinálovom 3. kole si zmeria sily s úspešnejšou z dvojice Kirsten Flipkensová (Belg.-1) - Ajla Tomljanovičová (Chor.). Už teraz má v Birminghame istotu 30 bodov do singlového rebríčka a prémie 2750 USD. 

Dvojhra - 2. kolo: 
Magdaléna Rybáriková (SR-16) - Mathilde Johanssonová (Fr.) 7:5, 6:7 (4), 6:4 za 168 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies