Rybáriková už iba s minimálnou šancou na OH

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 16:36 • 2 min
Rybáriková už iba s minimálnou šancou na OH

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková napokon nebude štartovať na tohtotýždňovom turnaji ITF s dotáciou 50 000 USD na tráve v anglickom Eastbourne, jej šanca na štart na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro klesla sedem dní pred uzávierkou do roviny čírej teórie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročná piešťanská rodáčka momentálne figuruje v online nezáväznej prepočtovej verzii renkingu WTA na 87. pozícii (oficiálne je k 23. máju na 77. mieste) a k 6. júnu by potrebovala minimálne o 10-15 priečok vyššie postavenie aspoň na určitú nádej. Do budúceho pondelka však už môže len ísť nižšie.

Zverenkyňa Petra Huberová Rybáriková doplatila v antukovej fáze sezóny na problémy s ľavým ramenom a neskôr aj pravým kolenom, resp. na nepriazeň žrebu na parížskom Roland Garros, kde na 1. kolo dostala líderku svetového rebríčka Serenu Williamsovú (2:6, 0:6). Po prieniku z kvalifikácie až do štvrťfinále prestížneho marcového turnaja v kalifornskom Indian Wells jej totiž stačilo za viac ako dva mesiace len zhruba 100-150 bodov, čo je cca hodnota grandslamového 3. kola.

Celková situácia sa stále vyhodnocuje značne ťažko vzhľadom na mnoho otáznikov (po dopingovom náleze preventívne suspendovaná Ruska Maria Šarapovová, de facto už nehrajúca Talianka Flavia Pennettová, jej krajanka v nemilosti národnej federácie FIT Camila Giorgiová, základné kritériá nie úplne vlastnou vinou nespĺňajúca Dánka Caroline Wozniacka, ale aj zvyšok diania na Roland Garros), bez zmeny však platí, že po redukcii aktérok pri uplatnení pravidla o maximálne štyroch vo dvojhre z jednej krajiny a zohľadnení absencií sa dá "čiara" predpokladať okolo 70. - 75. priečky.

Zo SR sa teda takmer určite predstaví v auguste v tenisových súťažiach pod piatimi kruhmi v Južnej Amerike len trio Martin Kližan, Dominika Cibulková, Karolína Schmiedlová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies