Rybáriková sa vyšvihla na 117. miesto: Zdravie drží, to je najdôležitejšie

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 10:43 • 2 min
Rybáriková sa vyšvihla na 117. miesto: Zdravie drží, to je najdôležitejšie

SURBITON - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa od apríla vyšvihla zo 431. na 117. miesto vo svetovom rebríčku, po polročnej zdravotnej odmlke zažíva vydarené obdobie.

slovakia

left justify in out

"Nečakala som, že mi to pôjde až takto dobre, priam super. Nemohlo to byť lepšie, som maximálne spokojná. Samozrejme, mrzí ma, že som bola blízko k 3. kolu na Roland Garros, ale ak by som sa doň dostala, asi by som neštartovala v Surbitone," podotkla 28-ročná piešťanská rodáčka po tom, ako v nedeľu zdolala domácu Heather Watsonovú 6:4, 7:5 vo finále podujatia ITF s dotáciou 100 000 USD na tráve v spomenutom britskom dejisku.

"Vo finále som predviedla celkom solídny výkon. Panovali ťažké podmienky, fúkal silný vietor. Platilo to celý týždeň, finále nebolo iné, dosť o servise. Nehral sa nejaký krásny tenis. Asi rozhodlo, že som hrala rozumnejšie. Určite to bol môj najťažší zápas na tomto turnaji - herne aj psychicky. Jevgeniju Rodinovú som vo štvrťfinále zdolala ´len´ 6:4, 6:4, ale mala som to viac pod kontrolou," rekapitulovala zverenkyňa Petra Hubera.

Niekdajšiu 31. ženu renkingu Rybárikovú sprievodne teší, že operované koleno aj zápästie poslúchajú: "Akurát teraz trošku cítim slabiny. Od Roland Garros si to tejpujem. Dúfam, že na ďalší turnaj bude všetko v poriadku."

Víťazka májových turnajov ITF v japonských mestách Gifu a Fukuoka Rybáriková sa tento týždeň predstaví na akcii WTA International Aegon Open na tráve v britskom Nottinghame, v 1. kole ju čaká ešte len 17-ročná ukrajinská kvalifikantka Dajana Jastremská: "Už som sa presunula zo Surbitonu. Práve sme boli na večeri s Jankou Čepelovou. Žiadne oslavy titulu sa nekonali, naši tréneri si dali pivko. V utorok musím byť opäť pripravená."

Rybáriková zatiaľ je pod čiarou Wimbledonu: "Ešte neviem, ako to všetko dopadne. Ak by som nemusela do kvalifikácie, hrala by som v tom týždni na turnaji ITF v Ilkley. Pochopiteľne, záležalo by aj na tom, ako dopadnem teraz v Nottinghame."

Víťazka 15 z ostatných 16 stretnutí Rybáriková zaregistrovala senzačný triumf Lotyšky Jeleny Ostapenkovej na grandslamovej antuke vo francúzskej metropole:

 

"Počas finále som sama hrala, videla som posledný gem. Ostapenková až vo finále, to bolo úplne šokantné. Potom už to bolo 50:50. Príliš ju nemám odsledovanú, asi nielen pre mňa to bolo veľké prekvapenie. Pravdupovediac, viac som to priala Halepovej. Lepšie ju poznám a predsa len: už je staršia, zaslúžila by si to. Ostapenková by asi mala viac ďalších šancí. Pri svojom veku je úžasne psychicky silná. Tá posledná lopta z bekhendu bola neskutočná."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies