Rybáriková prehrala v 1. kole dvojhry so Šafářovou

NETKY.SK • 30 August 2011, 13:29 • 2 min
Rybáriková prehrala v 1. kole dvojhry so Šafářovou

Rybáriková prehrala v 1. kole dvojhry so Šafářovou

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Napriek sľubnému úvodu prehrala s favorizovanou nasadenou dvadsaťsedmičkou Češkou Lucii Šafářovou v troch setoch 6:2, 3:6 a 2:6. Pre Rybárikovú to bol iba druhý súťažný zápas po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením kolenných väzov, ktoré utrpela v dueli 1. kola wimbledonskej dvojhry proti Bieloruske Victorii Azarenkovej. Jej maximom vo Flushing Meadows zostáva 3. kolo z rokov 2008 a 2009. Z New Yorku si odnáša prémiu 19.000 dolárov a 5 bodov do svetového rebríčka WTA.      
      Rybárikovej skvele vyšiel úvod stretnutia so Šafářovou, keď vo štvrtom geme prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:1. Slovenská reprezentantka bola na koni a zisk prvého setu spečatila čistou hrou pri podaní Šafářovej. V druhom dejstve Češka zlepšila servis i returny a karta sa začala obracať. V piatom i deviatom geme Šafářová zobrala Rybárikovej podanie a vynútila si tretí set. V rozhodujúcom dejstve bývalá priateľka Tomáša Berdycha po brejku vo štvrtom geme odskočila Rybárikovej na 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Vzájomnú bilanciu s Rybárikovou vyrovnala na 1:1, keď zverenke trénera Martina Hromca odplatila prehru z antukového turnaja v Prahe z roku 2006.
      
      dvojhra - 1. kolo:
      Lucie Šafářová (27-ČR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 2:6, 6:3, 6:2
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies