Rybáriková postúpila už do semifinále turnaja WTA v Kuang-čou

NETKY.SK • 23 September 2011, 17:18 • 2 min
Rybáriková postúpila už do semifinále turnaja WTA v Kuang-čou

Rybáriková postúpila už do semifinále turnaja WTA v Kuang-čou

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Kuang-čou (dotácia 220.000 dolárov). Vo štvrťfinále ako nasadená osmička zdolala favorizovanú obhajkyňu titulu a dvojku "pavúka" Austrálčanku Jarmilu Gajdošovú za 76 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:3. V celom dueli proti rodáčke z Bratislavy ťažila z výborného podania.
Rybárikovej semifinálovou súperkou bude v piatok domáca Číňanka Ťie Čeng, s ktorou má zverenka trénera Martina Hromca priaznivú bilanciu 1:0. V roku 2009 ju zdolala na tráve v anglickom Birminghame v dvoch setoch a svoju spanilú jazdu vtedy zakončila ziskom prvého singlového titulu na okruhu WTA. Vo februári tohto roku pridala druhý, keď triumfovala v americkom Memphise. V Kuang-čou má už teraz istú prémiu 10.200 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.
Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Gajdošovou, keď v šiestom geme prelomila súperkino podania po potvrdení brejku si vybudovala náskok 5:2. V ďalšej hre mala dva setbaly, no nevyužila ich a Austrálčanke sa podarilo znížiť na 4:5. Rybáriková však následne spečatila zisk prvého setu čistou hrou pri podaní Gajdošovej. Slovenka bola v laufe a na začiatku druhého dejstva po rýchlom brejku odskočila súperke na 3:0. Gajdošová síce vyrovnala na 3:3, no Rybáriková potom získala tri gemy za sebou a zabezpečila si postup do semifinále. Za stavu 5:3 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies