Rybáriková postúpila na turnaji WTA v Birminghame už do osemfinále

NETKY.SK • 8 Jún 2011, 09:50 • 2 min
Rybáriková postúpila na turnaji WTA v Birminghame už do osemfinále

Rybáriková postúpila na turnaji WTA v Birminghame už do osemfinále

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do osemfinále dvojhry na turnaji WTA v anglickom Birminghame (dotácia 220.000 USD, tráva) keď v utorňajšom súboji 2. kola zdolala Američanku Coco Vandewegheovú hladko v dvoch setoch 6:2, 6:1.
      Dvadsaťdvaročná Rybáriková, víťazka birminghamského turnaja z roku 2009, sa v boji o postup medzi osmičku najlepších stretne s víťazkou večerného zápasu medzi Estónkou Kaiou Kanepiovou a Ruskou Arinou Rodionovovou. Už teraz má slovenská tenistka vďaka osemfinálovej účasti istotu, že si z Birminghamu odnesie prémiu 2600 amerických dolárov a na konto pripíše 30 bodov do rebríčka WTA.
      Rybáriková v prvom sete agresívnou hrou drvila súperku, ktorej dovolila uhrať len dva gemy. Aj v druhom dejstve 69. hráčka svetového rebríčka koncentrovaným výkonom potvrdila, že trávnatý povrch jej mimoriadne sedí. Podanie mladej Američanky prelomila za stavu 1:1 a po následnom potvrdení brejku viedla už 3:1. Neskôr po ďalšom zisku servisu súperky bolo už 5:1 pre Slovenku. Rybáriková pri vlastnom podaní v siedmej hre spečatila triumf v zápase, ktorý sa celý odohrával jasne v jej réžii.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona