Rybáriková postúpila do semifinále dvojhry

NETKY.SK • 6 Apríl 2019, 08:30 • 2 min
Rybáriková postúpila do semifinále dvojhry

MONTERREY - Magdaléna Rybáriková počas svojej kariéry vyhrala štyri turnaje WTA v dvojhre. Jej doterajšie najlepšie umiestnenie je 17. priečka v svetovom rebríčku (k 5. marcu 2018). Jej najlepší výsledok na grandslamových turnajoch je semifinále vo Wimbledone 2017.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do semifinále dvojhry na tenisovom turnaji WTA International Abierto GNP Seguros v mexickom Monterrey (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch). Nasadená osmička Rybáriková si v piatkovom štvrťfinále poradila s Američankou Sachiou Vickeryovou za 94 minút 6:4, 6:4.

V súboji o postup do finále ju čaká turnajová dvojka Španielka Garbine Muguruzová-Blancová. Vo vzájomných súbojoch má lepšiu bilanciu španielska tenistka (4:2).

"Nebol to ľahký zápas. Bolo dosť veterno. Mala som problémy pri hre od základnej čiary. Pomohol mi však servis a podržali ma aj voleje. Som tu prvýkrát v semifinále, je to pre mňa skvelý pocit. Prišla som sem po zranení, takže som určite spokojná, že som vyhrala niekoľko zápasov za sebou a teším sa na semifinále," povedala Rybáriková v rozhovore po stretnutí priamo na kurte.

 

obrazok


Tridsaťročná Rybáriková a o sedem rokov mladšia Vickeryová odohrali druhý vzájomný zápas. Premiérovo na seba narazili vlani práve na turnaji v Monterrey v rovnakej štvrťfinálovej fáze, Američanka vtedy zvíťazila jednoznačne 6:0, 6:3.

Zverenka Petra Hubera Rybáriková sa prebojovala do semifinále na niektorom z turnajov hlavného ženského okruhu prvýkrát od júna minulého roku, keď si zahrala finále na tráve v anglickom Birminghame.

Dvojhra - štvrťfinále:
Magdaléna Rybáriková (SR-8) - Sachia Vickeryová (USA) 6:4, 6:4 za 94 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona