Rybáriková na US Open nasadená: Neuveriteľné, koľko som získala bodov

NETKY.SK • 16 August 2013, 09:39 • 2 min
Rybáriková na US Open nasadená: Neuveriteľné, koľko som získala bodov

CINCINNATI - Pred začiatkom severoamerickej šnúry mala slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková obavy, aby nevypadla z najlepšej svetovej päťdesiatky. Čakala ju obhajoba 280 bodov za vlaňajší titul z Washingtonu i prestížne turnaje v Toronte a Cincinnati za účasti takmer kompletnej špičky.

slovakia

left justify in out

Zverenku trénera Petra Hubera však hardové turnaje v zámorí zastihli v skvelej forme a na záverečnom grandslame sezóny US Open bude figurovať medzi nasadenými hráčkami. V novom vydaní rebríčka by sa mala posunúť na 31. miesto, čo bude jej kariérne maximum.

Rybáriková priznala, že s niečím podobným pred odletom za veľkú mláku vôbec nepočítala. "O takomto niečom sa mi ani len nesnívalo. Keby mi niekto po príchode do Ameriky povedal, že na US Open budem nasadená, vysmiala by som sa mu. Teraz je to realita. Je to skvelý úspech, z ktorého mám obrovskú radosť. Je neskutočné, koľko sa mi na turnajoch v zámorí podarilo uhrať bodov. Obhájila som titul vo Washingtone, v Toronte som postúpila do štvrťfinále a v Cincinnati do osemfinále. Určite je výhodou, že na US Open v prvom kole nenarazím na nasadenú hráčku, no všetky tenistky sú veľmi vyrovnané, takže to nebude jednoduché," povedala Rybáriková pre TASR po štvrtkovej osemfinálovej prehre s Bieloruskou Victoriou Azarenkovou na turnaji v Cincinnati.

Slovenská dvojka v zápase s dvojnásobnou šampiónkou US Open už cítila únavu z náročného programu. "Predsa len nie som zvyknutá vyhrať turnaj a na ďalších dvoch sa dostať opäť do záverečných kôl. Bolo to extrémne ťažké, veď v stredu večer som odohrala takmer trojhodinový trojsetový zápas s Francúzkou Alize Cornetovou a vo štvrtok predpoludním amerického času som nastúpila na ďalší. Mala som toho už plné zuby, navyše som mala stuhnutý chrbát, čo ma limitovalo pri servise. Boli tam aj niektoré dobré momenty, no tie sa striedali so zlými. Cítila som sa na dvorci unavená. Bolí ma celé telo a teším sa, že si teraz aspoň niekoľko dní oddýchnem. Keďže mám dostatočné množstvo bodov, vynechám budúcotýždňový turnaj v New Havene a po krátkej pauze začnem s prípravou na US Open,".

Rybárikovú zaskočilo rozhodnutie Francúzky Marion Bartoliovej, ktorá necelých šesť týždňov po triumfe vo Wimbledone nečakane ukončila kariéru. "Ešte pred týždňom sme hrali proti sebe v Toronte. Prvý set priniesol tenis výbornej úrovne a veľkú drámu s úspešným koncom pre mňa, na začiatku druhého dejstva Marion skrečovala pre problémy s brušným svalstvom. Dúfala som, že to nebude vážne zranenie a Marion stihne US Open a v Cincinnati zrazu obletela svet správa, že končí. Určite je to zvláštne rozhodnutie najmä vzhľadom na to, že v júli vyhrala Wimbledon. Mohla to ešte pár rokov potiahnuť, veď má iba 28. Je to dobrá hráčka a na WTA Tour bude určite chýbať, pretože vedela vždy zamiešať karty, Ja si myslím, že sa ešte raz vráti rovnako ako v minulosti mnohé ďalšie hráčky. V každom prípade jej však v netenisovej kariére želám len to najlepšie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies