Rybáriková ide do semifinále dvojhry na turnaji WTA vo Washingtone

NETKY.SK • 3 August 2013, 13:27 • 2 min
Rybáriková ide do semifinále dvojhry na turnaji WTA vo Washingtone

WASHINGTON - Slovenská tenistka vyradila Nemku Angelique Kerberovú.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA vo Washingtone. 

Nasadená sedmička vyradila vo štvrťfinále jednotku "pavúka" a svetovú deviatku Nemku Angelique Kerberovú za 2:14 h v troch setoch 7:6 (0), 3:6 a 6:3. Rybáriková získala prvýkrát v kariére skalp hráčky, ktorá sa momentálne nachádza vo svetovej Top ten. V sobotňajšom semifinále nastúpi proti Ruske Jekaterine Makarovovej.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Kerberovou a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:1. Nemka si síce vynútila tajbrejk, no v ňom neuhrala ani jedinú loptičku. Druhý set získala Kerberová vo svoj prospech vďaka brejku v šiestej hre, v rozhodujúcom dejstve však mala navrch Rybáriková. Po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1 a za stavu 5:3 premenila pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal. Zverenka trénera Petra Hubera má vo Washingtone už teraz istú prémiu 10.725 dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Kerberová po prehre s Rybárikovou netajila sklamanie. "Magdaléna je húževnatá súperka a vo Washingtone hrá naozaj veľmi dobre, čo potvrdila v dnešnom zápače. Vyhrala zaslúžene. Lepšie zvládla kľúčové loptičky, nebála sa chodiť na sieť, kde úspešne zakončovala volejmi. Tréner ma upozorňoval na jej útočnú hru, no nedokázala som na ňu nájsť účinný recept. Počas celého duelu som nechytila správny rytmus. Bojovala som až do konca, no nestačilo to," povedala Nemka prostredníctvom svojho blogu na oficiálnej stránke WTA.

Dvojhra - štvrťfinále:
Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 7:6 (0), 3:6, 6:3




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies