Rybári našli po rokoch stratenú jachtu: Vo vnútri ich čakal hororový pohľad

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 14:48 • 2 min
Rybári našli po rokoch stratenú jachtu: Vo vnútri ich čakal hororový pohľad

MANILA - Neďaleko pobrežia Filipín objavili rybári zničenú a na prvý pohľad opustenú jachtu. Mysleli si, že na lodi nikto nie je. Rozhodli sa loď preskúmať, no vo vnútri jachty sa im naskytol hororový pohľad.

slovakia

left justify in out

Za stolom našli mumifikované telo neznámeho námorníka. Sedel hneď vedľa vysielačky. Pravdepodobne sa snažil volať o pomoc, ale smrť mu v tom zabránila. Jachtu našli približne 60 kilometrov od filipínskeho pobrežia a bola už dosť zničená.

 

Rybári zavolali okamžite políciu, ktorá našla vo vnútri kajuty fotoalbum a doklady, podľa ktorých sa podarilo muža identifikovať. Tí zistili, že sa jedná o jachtára Manfreda Fritze Bajorata. Neuveriteľné je, že jachta sa plavila po mori niekoľko rokov. Posledný záznam muža sa spomína v roku 2009.

 

Mužove telo bolo prevezené na pitvu do Butuanu a jachtu previezli do prístavu Barobo. Nie je úplne jasné ako Bajorat zomrel. Polícia sa domnieva, že jachtu zastihla silná búrka, ktorá jachtu zničila. Veľká časť kajuty bola zničená a hlavný sťažeň bol zlomený. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že muž zomrel na infarkt. Telo zostalo uchované vďaka suchému vetru, vysokým teplotám a slanému vzduchu nad Pacifikom.

 

Bajorat sa v roku 2008 rozišiiel so svojou manželkou, ktorá o pár mesiacov zomrela na rakovinu. V roku 2009 sa stretol s jachtárom Dieterom. “Bol to veľmi skúsený námorník. Neverím, že by vplával do búrky. Myslím si, že sťažen sa zlomil až po tom čo Manfred zomrel” povedal vo výpovedi pre nemecký denník Bild.

 

V jednom sa vyšetrovatelia zhodujú. To ako sedel za stolom naznačuje, že smrť musela prísť nečakane.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies