Rybári čistili brehy Hornádu, našli aj starý gauč

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 17:47 • 2 min
Rybári čistili brehy Hornádu, našli aj starý gauč

KOŠICE - Pracovnú sobotu mali dnes rybári a ďalší dobrovoľníci pri čistení brehov Hornádu v Košiciach, v úseku od splavu v mestskej časti Nad jazerom po sútok Hornádu s Torysou. Súčasťou akcie bolo aj čistenie brehov štrkoviska Krásna v rovnomennej mestskej časti.

slovakia

left justify in out

Vyzbieraného odpadu bolo veľké množstvo. Nestačili naň ani dva kontajnery s celkovým objemom zhruba 50 kubických metrov, odvoz bude preto pokračovať v ďalších dňoch. Nad tým, čo všetko sú nezodpovední ľudia schopní do prírody vyhodiť, brigádnici neraz krútili hlavami.

 

"Pomôcť dnes prišlo 38 rybárov plus ďalší dobrovoľníci, celkovo sa zapojilo zhruba 45 ľudí, ktorí boli maximálne vyťažení. Pracovalo sa od 8.00 do 12.00 h. Na brehoch bol komunálny odpad, fľašky, plasty, časti dielov z áut, pneumatiky, dokonca sme našli aj starý gauč," uviedol pre TASR Tomáš Olšavský z miestneho úradu mestskej časti Košice - Krásna.

 

Akciu na pomoc životnému prostrediu organizuje každoročne Mestská časť Krásna v spolupráci so Slovenským rybárskym zväzom. "Každý člen rybárskeho zväzu musí odpracovať za rok najmenej jednu brigádu, takže sa spojilo potrebné s užitočným," dodal Olšavský.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies