Rybár sa po 13 mesiacoch blúdenia na mori vrátil konečne do vlasti

NETKY.SK • 12 Február 2014, 09:08 • 2 min
Rybár sa po 13 mesiacoch blúdenia na mori vrátil konečne do vlasti

SAN SALVADOR - Salvádorský rybár José Salvador Alvarenga, ktorý 13 mesiacov blúdil na mori a zázračne sa zachránil, keď so svojím člnom minulý mesiac pristál na Marshallových ostrovoch v Tichom oceáne, sa konečne dostal do vlasti. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Salvádorské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že 37-ročný Alvarenga dokončil posledný úsek na svojej ceste z Marshallových ostrovov, keď po medzipristátí v Los Angeles priletel pravidelnou linkou do salvádorského hlavného mesta San Salvador, kde ho privítali rodinní príslušníci a novinári.

 

Salvádorský rybár sa koncom januára vylodil na pobreží Marshallových ostrovov. Po pobyte v nemocnici pre zlý zdravotný stav ho následne previezli do hotela v hlavnom meste Majuro, kde prechodne býval a poskytoval rozhovory početným záujemcom z televíznych a rozhlasových štábov z celého sveta.

 

Alvarenga rozpovedal svoj príbeh, ako koncom roka 2012 vyplával v Mexiku na more s ešte jedným rybárom na lov žralokov. Na mori ich však zastihla búrka a motorový čln začali vlny unášať. Druhý rybár údajne pred niekoľkými mesiacmi zomrel.

 

Alvarenga povedal, že on prežil vďaka konzumácii korytnačiek, vtákov a rýb a vďaka tomu, že v dlhších obdobiach bez zrážok pil korytnačiu krv. Jeho prípad vyvolal pozornosť médií na celom svete.

V roku 2006 sa po deväťmesačnej plavbe zachránili na Marshallových ostrovoch traja mexickí rybári. Prípad vyvolal veľkú mediálnu odozvu a trojicu mužov vítali vo vlasti ako hrdinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies