Rybár Klobučník si štedrovečernú večeru ulovil koncom leta

NETKY.SK • 24 December 2014, 10:39 • 2 min
Rybár Klobučník si štedrovečernú večeru ulovil koncom leta

TOPOĽČANY - Aj nešportová vášeň najlepšieho slovenského plavca Tomáša Klobučníka úzko súvisí s vodou.

slovakia

left justify in out

"Prvé rybačky som absolvoval už ako dieťa, s otcom, so strýkom. Zavše sme sa na ryby vybrali aj s kamarátom, bicykle sme mali napratané ako motorky a poďho na celý deň k vode," rozhovoril sa o svojej záľube 24-ročný Topoľčanec, ktorý si na rybačke skvele dobije baterky. "Dokonale si oddýchnem, keď môžem sedieť v prírode niekde pri vode, je tam ticho. Utečiem od každodenného stereotypu tréningov."

 

Klobučník sám seba definuje ako športového rybára. "Keď som ako dieťa vylovil z vody desaťcentimetrového karasa, tešil som sa, akú mám veľkú rybu. S trofejnými kúskami sa odfotíme a darujeme im slobodu. Kapitálnym úlovkom by mohol byť 12,5-kilogramový kapor, ktorého sa mi podarilo uloviť," prezradil Topoľčanec, ktorý sa zameriava práve na tento druh ryby. "Aj na tohtoročné Vianoce som ich nachytal, ešte koncom leta v rámci výletu na Oravu. Dali sa do mrazničky, žiadna veľká 'mäsiarina'. Ináč mne najviac chutia ryby čerstvo ulovené, počas roka sa mi podarí dať si tak maximálne lososa. Ani z darov mora nepohrdnem rybami, ale radšej mám kalamáre, krevety či homáre," poznamenal Klobučník. 

 

Príhod na rybačkách zažil v Grazi žijúci a trénujúci plavec požehnane, relatívne čerstvú skúsenosť má s potkanmi, ktorým sa podarilo preplávať na hausbót a ukradnúť viacero vecí. "V Rakúsku na ryby nechodím, nemám lístok, zameriavam sa iba na slovenské vody. Najradšej som tam, kde ma nikto nevidí - ďaleko od cesty. Rád by som sa rybárčeniu venoval častejšie, viackrát do roka podnikal týždňové výpravy. Teraz vybehnem na ryby tak 20 - 30-krát za rok. S kamarátmi, moja priateľka Katka Listopadová nerybárči," podotkol Tomáš Klobučník, ktorý vzal na rybačku aj so svojho psa - weimarskú stavačku Altu. "Je veľmi hyperaktívna, takže musím byť obozretný. Raz mi takmer ukradla rybičku, len čo som ju vytiahol z vody. Hneď sa do nej chcela pustiť," poznamenal s úsmevom "Klobúk", ktorý v minulosti absolvoval potápačský kurz, ale nevyužíva ho a občas si "zašnorchluje". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies