Ryanair zvýšil prognózu tohtoročného zisku aj počtu cestujúcich

NETKY.SK • 25 September 2014, 17:32 • 2 min
Ryanair zvýšil prognózu tohtoročného zisku aj počtu cestujúcich

DUBLIN - Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair zlepšila prognózu pre súčasný obchodný rok, a to ako v oblasti počtu prepravených cestujúcich, tak aj zisku. Počet cestujúcich by sa mal podľa aerolínií zvýšiť oproti pôvodnej prognóze o 1 milión. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Aerolínie uviedli, že v súčasnom obchodnom roku 2014/2015 plánujú prepraviť 87 miliónov pasažierov, zatiaľ čo v pôvodnej prognóze počítala firma s prepravou 86 miliónov cestujúcich. Zároveň očakáva, že čistý zisk za obchodný rok, ktorý sa skončí v marci, vzrastie zhruba na 650 miliónov eur. To je horná hranica pôvodne stanoveného rozpätia.
     

V reakcii na oznámenie spoločnosti vzrástla hodnota akcií firmy v Dubline počas dňa o 4,2 %. Neskôr sa cena mierne korigovala a uzatvorila na úrovni 7,46 eura, čo znamená rast o 2,2 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies