Ryanair zrušil na budúci týždeň 600 letov do Španielska, Portugalska a Belgicka: Aké dôvody na to spoločnosť má?

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 06:57 • 2 min
Ryanair zrušil na budúci týždeň 600 letov do Španielska, Portugalska a Belgicka: Aké dôvody na to spoločnosť má?

DUBLIN - Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zrušila na budúci týždeň podľa aktualizovaných informácií 600 letov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je hrozba štrajku členov palubného personálu v dňoch 25.-26. júla, ktorý by sa mohol dotknúť denne až 50.000 cestujúcich. Zrušenie sa týka 200 letov do španielskych destinácií a po 50 do Portugalska a Belgicka v každý z potenciálne štrajkových dní.

 

Spoločnosť o tom informovala v stredu prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí. Niekoľko hodín predtým uviedla, že zrušila na budúci týždeň 300 letov, 200 do španielskych destinácií a po 50 do Portugalska a Belgicka.

 

Odborové organizácie v spomínaných troch krajinách už vyzvali palubných zamestnancov Ryanairu na protestnú akciu, ktorej cieľom je dosiahnutie vyšších platov a zlepšenia pracovných podmienok. Írski piloti spoločnosti vstúpia z podobných pohnútok do štrajku v piatok 20. júla a v utorok 24. júla.

 

Spoločnosť informuje cestujúcich o situácii prostredníctvom esemesiek a emailov, pričom im ponúka zmenu termínu alebo vrátenie cestovného v plnej výške.

 

Predstaviteľ spoločnosti Kenny Jacobs označil štrajky za neopodstatnené akcie, ktoré môžu narušiť rodinné dovolenky a viesť konkurenciu k využitiu situácie.

 

Ryanair pôsobí v 37 krajinách. Spoločnosť v minulom roku prepravila 130 miliónov cestujúcich a počas vrcholiacej letnej sezóny vypravuje asi 2300 letov denne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies