Ryanair žaluje televíziu a obviňuje pilotov z klamstva

NETKY.SK • 14 August 2013, 14:14 • 2 min
Ryanair žaluje televíziu a obviňuje pilotov z klamstva

LONDÝN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v utorok potvrdila podniknutie právnych krokov voči televíznej spoločnosti, ktorá priniesla dokument o nedodržiavaní bezpečnostných nariadení.

slovakia

left justify in out

Channel 4 citoval členov združenia pilotov Ryanairu, ktorí hovorili o nedostatočnom množstve paliva na palube ich strojov. Televízia poukázala pritom na tri konkrétne prípady, kedy piloti avizovali málo pohonných látok. Ryanair to označil za ohováranie a tvrdí, že stav jej lietadiel zodpovedá nariadeniam EÚ. Vyzdvihnuté prípady označil za incidenty spôsobené zlým počasím.

Dokument však pripomína prieskum medzi pilotmi Ryanairu, spomedzi ktorých až 94 percent žiada úrady o prešetrenie úrovne bezpečnosti na strane spoločnosti. Podľa nízkonákladovej firmy je to však iba súčasť dlhoročného zápasu medzi ňou a pilotmi bojujúcimi za uznanie ich odborovej organizácie. Združenie to však odmieta a obviňuje vedenie Ryanairu z vydierania a vyhrážania sa disciplinárnymi trestami. 

Ryanair dlhodobo čelí kritike z viacerých strán, ktorým sa nepozdáva jeho hospodárenie, pracovné metódy ani úroveň prepravy za oveľa nižšie ceny, ako ponúkajú tradičné letecké spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies