Ryanair uspel so sťažnosťou proti írskej dani

NETKY.SK • 25 November 2014, 15:19 • 2 min
Ryanair uspel so sťažnosťou proti írskej dani

BRUSEL - V spore o írsku daň z leteckej prepravy rozhodol Všeobecný súd Európskej únie v prospech nízkonákladovej spoločnosti Ryanair.

slovakia

left justify in out

Dani v Írsku nepodliehali cestujúci, pre ktorých krajina slúžila iba ako prestupná stanica. To podľa Ryanairu predstavovalo štátnu pomoc pre konkurentov Aer Lingus a Aes Arann, ktorí majú v Írsku vyšší podiel tranzitných cestujúcich.

 

Druhý najvyšší súdny tribunál EÚ zvrátil rozhodnutie Európskej komisie z roku 2011, v ktorom konštatovala, že daňová výnimka pre tranzitných pasažierov nepredstavuje štátnu pomoc. Vzhľadom na okolnosti prípadu mal Brusel iniciovať vyšetrovanie, uviedol súd so sídlom v Luxemburgu, ktorý rozhodnutie komisie čiastočne anuloval. Spornú daň vláda v Dubline tento rok v apríli zrušila a Ryanair súhlasil, že zvýši počet letov z írskych letísk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies