Ryanair umožní Grékom, aby za letenky platili v hotovosti

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 14:08 • 2 min
Ryanair umožní Grékom, aby za letenky platili v hotovosti

ATÉNY - Írska letecká spoločnosť Ryanair umožní obyvateľom Grécka, aby jej za letenky platili v hotovosti. Vláda v Aténach totiž v pondelok 29. júna zatvorila banky a zaviedla kapitálové kontroly, aby zabránila úniku peňazí do zahraničia. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ryanair sú najväčšími nízkonákladovými aerolíniami v Európe. Ponúkajú lacnejšie letenky, ale práve vďaka tomu, že sa rôznymi opatreniami snažia stlačiť čo najviac svoje náklady. Napríklad preferujú predaj leteniek aj platby cez internet, aby nemuseli zamestnávať veľa pozemného personálu.
     

No vzhľadom na krízu v Grécku sa írske aerolínie rozhodli urobiť výnimku a budú Grékom predávať letenky aj za hotovosť, pri okienkach na 11 letiskách v krajine, na ktoré lietajú ich stroje. Táto výnimka však platí len pre Grékov, občania iných štátov si musia aj naďalej kupovať letenky írskej spoločnosti cez internet.
     

Grécko sa nedohodlo s veriteľmi na predĺžení záchranného programu a nezaplatilo ani dlh Medzinárodnému menovému fondu (MMF). Krajine došli peniaze, vláda preto zatvorila banky a obmedzila aj výbery z bankomatov na 60 eur denne. To však stačí napríklad na zľavnenú letenku Ryanairu z Atén do Londýna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies