Ryanair spustí nové linky z Bratislavy, bude lietať aj do Izraela

NETKY.SK • 17 Február 2016, 12:26 • 2 min
Ryanair spustí nové linky z Bratislavy, bude lietať aj do Izraela

BRATISLAVA - Cestujúci z bratislavského letiska budú môcť lietať do štyroch nových destinácií. Letecká spoločnosť Ryanair dnes oznámila spustenie nových liniek v zimnej sezóne 2016/2017.

slovakia

left justify in out

"Zavádzame nový zimný letový poriadok z bratislavského letiska. Zahŕňa novú linku do mesta Eilat-Ovda v Izraeli a tri nové linky do Bruselu, Edinburghu a Manchestru," uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave obchodný riaditeľ Ryanairu David O'Brien. Celkovo tak bude spoločnosť z Bratislavy prevádzkovať 13 liniek. Podľa O'Briena by to malo priniesť ročne 1,2 milióna prepravených pasažierov z a do Bratislavy a podporiť vytvorenie 900 pracovných miest na letiskách v Európe, vrátane toho bratislavského.

 

Nová linka z Bratislavy do Izraela bude spustená 30. októbra tohto roka a prevádzkovaná bude dvakrát týždenne, každý štvrtok a nedeľu. Do Bruselu sa bude lietať šesťkrát týždenne, do Edinburghu dvakrát týždenne a do Manchestru trikrát týždenne. Spustenie nových liniek, najmä do Bruselu, bude podľa O'Briena pre bratislavské letisko prínosom aj v súvislosti s nadchádzajúcim predsedníctvom Slovenska v Európskej únii v druhej polovici tohto roka.

 

Ryanair zároveň oznámil, že na svojej základni v Bratislave bude mať už druhé bázované lietadlo.

 

Generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík aj vďaka spolupráci s Ryanairom očakáva v tomto roku dvojciferný nárast počtu prepravených pasažierov na celkovo 1,8 milióna osôb.

 

"Pokračuje trend našej spolupráce a obchodný model, ktorý sme nastavili v minulom roku. Čísla hovoria samé za seba. Nárast je masívny, minimálne dvojciferný. Január, február ukazuje nárast na úrovni 44 % , takže predpokladáme, že v prvom štvrťroku bude nárast v medziročnom porovnaní až na úrovni 34 %, možno aj viac. Budeme plniť cieľ, ktorý sme si dali, teda priblížiť sa k dvom miliónom cestujúcich," priblížil Trhlík.

 

Zároveň ocenil, že sa podarilo zaistiť spojenie medzi bratislavským a bruselským letiskom. "Politici, úradníci budú mať možnosť cestovať za tretinové peniaze medzi Bruselom a Bratislavou," dodal Trhlík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies