Ryanair sa chce zúčastniť privatizácie spoločnosti AENA

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 09:56 • 2 min
Ryanair sa chce zúčastniť privatizácie spoločnosti AENA

MADRID - Írska spoločnosť Ryanair má záujem zúčastniť sa privatizácie španielskeho letiskového operátora AENA.

slovakia

left justify in out

Španielska vláda chce totiž predať 49 % akcií tejto spoločnosti. Informoval o tom Peter Bellew zo spoločnosti Ryanair. "Myslíme si, že by mali predať 100 % spoločnosti AENA, o celý proces však máme záujem,“ povedal.

 

Ryanair patrí k najväčším klientom spoločnosti AENA, spoločne s firmou IAG a španielskymi spoločnosťami Iberia a Vueling. Vláda plánuje predať 28 % akcií spoločnosti na domácom trhu a má taktiež medzinárodné záujmy, keď chce predať 21 % spoločnosti prostredníctvom burzy. Spoločnosť AENA vlastní 46 letísk, firma však bojuje so zadlžením. Podľa Bellewa firma Ryanair spĺňa podmienky na kúpu podielu v spoločnosti AENA. 

 

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies