Ryanair redukuje cestovný poriadok počas zimnej sezóny

NETKY.SK • 27 September 2017, 15:37 • 2 min
Ryanair redukuje cestovný poriadok počas zimnej sezóny

BRATISLAVA - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť počas najbližšej zimnej sezóny, čiže od 17. novembra do 18. marca, bude používať o 25 lietadiel menej.

slovakia

left justify in out

Redukciou svojho cestovného poriadku chce firma eliminovať riziko rušenia letov, pretože tak bude mať k dispozícii náhradné lietadlá a posádky. Prepravca o tom informoval v stredu v správe. Ryanair v polovici septembra ohlásil, že počas šiestich týždňov v septemberi a októbri zruší 2 100 letov pre nedostatok pilotov.

To, že Ryanair bude počas zimnej sezóny používať o 25 lietadiel menej, znamená zmeny v cestovnom poriadku od novembra tohto roku do marca 2018. Zmeny sa podľa firmy dotknú necelého 1 percenta z 50 mil. zákazníkov, ktorých počas zimného obdobia prepraví.

 

Dodala, že všetkých z nich v stredu informovala, čiže majú 5 týždňov až 5 mesiacov na využitie alternatívnych letov alebo na akceptovanie vrátenia cestovného. Zároveň dostali cestovnú poukážku v sume 40 eur, alebo 80 eur v prípade spiatočného letu, na základe ktorej si môžu počas októbra zarezervovať let v čase od októbra do marca budúceho roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona