Ryanair prepustil šesť zamestnancov za údajne naaranžovanú fotku

NETKY.SK • 7 November 2018, 23:34 • 2 min
Ryanair prepustil šesť zamestnancov za údajne naaranžovanú fotku

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair dala výpoveď šiestim zamestnancom, ktorí minulý mesiac zverejnili fotografiu, ako spia na zemi na španielskom letisku, pretože pri odloženom lete si nemali, kam ľahnúť.

slovakia

left justify in out

Podľa Ryanair bola fotografia naaranžovaná a poškodila reputáciu firmy. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Viac ako 20 členov posádky Ryanair bolo 14. októbra kvôli odloženému letu do Portugalska nútených prenocovať na letisku v španielskom meste Málaga. Portugalská odborová organizácia, ktorá reprezentuje posádku aeroliniek, vtedy postup Ryanairu kritizovala.

 

Fotografia, ktorá bola podľa spoločnosti Ryanair naaranžovaná, rozpútala kritiku spoločnosti na sociálnych sieťach. Hovorca aeroliniek oznámil, že fotografia neodrážala realitu a zamestnanci, ktorí sa na nej podieľali, dostali za hrubé pochybenie výpoveď. Ryanair tvrdí, že napriek problémom nikto z posádky nespal na zemi. Posádka podľa spoločnosti bola krátko v miestnosti pre posádku, následne jej bol poskytnutý VIP salónik a druhý deň odletela do Porta.

 

 

Portugalská odborová organizácia SNPVAC tvrdenia Ryanair už skôr rozporovala a uviedla, že posádka bola od 01:30 do 06:00 miestneho času v miestnosti, ktorá "nemala ani najzákladnejšie zariadenie pre odpočinok". Podľa odboru posádka lietadla nemala prístup k potravinám, nápojom a ani nemala, kam si sadnúť, pretože v miestnosti bolo len osem stoličiek.

 

Vyšetruje je úrad

 

Súčasne sú spoločnosť Ryanair a konkurenčné nízkonákladové aerolinky Wizz Air vyšetrované talianskym kartelovým úradom AGCM, ktorý obom firmám pozastavil platnosť nových pravidiel pre prepravu príručnej batožiny, napísala talianska mutácia servera The Local.

 

V Ryanair sa totiž od novembra musí za príručnú batožinu priplácať a cestujúci si zadarmo môžu vziať len batoh či kabelku. Podobné pravidlá nastavila aj spoločnosť Wizz Air.

 

Protimonopolný úrad AGCM však vydal nariadenie, podľa ktorého museli obe spoločnosti svoje pravidlá dočasne zrušiť, pretože je podľa neho preprava príručnej batožiny nevyhnutnou súčasťou leteckej prepravy a odráža skutočnú cenu letenky. V inom prípade by to pre zákazníka mohlo byť mätúce.

 

Spoločnosť Ryanair sa však bráni, podľa nej majú nové pravidlá urýchliť odbavovania a pre zákazníkov sú vraj úplne transparentné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies