Ryanair predá podiel v Aer Lingus

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 14:46 • 2 min
Ryanair predá podiel v Aer Lingus

DUBLIN - Írsky nízkonákladový prepravca Ryanair je ochotný predať svoj podiel v konkurentovi Aer Lingus, aby ukončil vyšetrovanie, ktoré proti nemu vedú úrady na ochranu hospodárskej súťaže vo Veľkej Británii.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť v utorok uviedla, že podiel 29 % predá bez ďalších podmienok v prípade, že záujem o kúpu prejaví niektorá z aeroliniek pôsobiacich v EÚ. Britská komisia pre hospodársku súťaž v júni uviedla, že podiel, ktorý drží vo svojom konkurentovi Ryanair môže prekaziť snahy Aer Lingus zlúčiť sa s inou spoločnosťou. Ryanair by tak mohol ovplyvniť kľúčové strategické rozhodnutia, ktoré môžu byť kritické pre budúcnosť Aer Lingus ako konkurencieschopnej leteckej spoločnosti.

Ryanair kontroluje časť spoločnosti Aer Lingus vyše šesť rokov a o prevzatie konkurenčného írskeho prepravcu sa v minulosti niekoľkokrát neúspešne pokúšal. Tretí pokus zablokovala Európska komisia (EK) vo februári. Ryanair podľa nej nepredstavil dostatočné ústupky, aby rozptýlil obavy týkajúce sa dominantnej pozície zlúčenej spoločnosti alebo jej monopolného postavenia na 46 linkách. Britská komisia pre hospodársku súťaž má rozhodnutie v prípade zverejniť v septembri, kedy by mohla Ryanair dotlačiť k nútenému predaju svojho podielu, informuje agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona