Ryanair potvrdil záujem o rakúskeho rivala Niki

NETKY.SK • 15 December 2017, 18:04 • 2 min
Ryanair potvrdil záujem o rakúskeho rivala Niki

DUBLIN - Írske nízkonákladové aerolínie Ryanair potvrdil v piatok, že sa zaujímajú o kúpu insolventného rakúskeho rivala Niki.

slovakia

left justify in out

"Spoločnosť Ryanair dnes potvrdila, že kontaktovala správcov Niki Luftfahrt v súvislosti s konkurzným konaním a potenciálnou kúpou zostávajúcich aktív Niki," uviedol Raynair.

 

Okrem Ryanairu, ktorý je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe, existujú ešte ďalší dvaja potenciálni záujemcovia o Niki: letecký dopravca Condor, britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook a bývalý pretekár Formule jedna Niki Lauda, pôvodný zakladateľ Niki, ktorý aerolínie neskôr predal Air Berlin. Rakúske nízkonákladové aerolínie Niki v stredu (13.12.) náhle požiadali súd v Berlíne o ochranu pred veriteľmi a prestali lietať po tom, ako najväčší nemecký letecký dopravca Lufthansa odstúpil od svojej ponuky na prevzatie Niki, dcéry Air Berlin.

 

Lufthansa uviedla, že stratila záujem o Niki, pretože protimonopolné úrady Európskej únie by boli proti pre obavy z jej dominantného postavenia na trhu s leteckou dopravou v Nemecku. Niki totiž poskytovala lety najmä z Nemecka do dovolenkových destinácií pri Stredozemnom mori. Začiatkom decembra Európska komisia schválila prevzatie niektorých aktív Air Berlin britskou nízkonákladovou spoločnosťou EasyJet. Väčšiu časť Air Berlin však získala Lufthansa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona