Ryanair potvrdil celoročnú prognózu ziskov

NETKY.SK • 1 Február 2016, 09:19 • 2 min
Ryanair potvrdil celoročnú prognózu ziskov

DUBLIN - Írsky nízkonákladový letecký prepravca, spoločnosť Ryanair, v pondelok potvrdil celoročnú prognózu ziskov a uviedol, že akcionárom vyplatí 800 mil. eur formou spätného odkúpenia akcií.

slovakia

left justify in out

"Vo svetle našej rastúcej ziskovosti a zlepšeného cash flow, predstavenstvo potvrdilo, že 5. februára začneme so spätným odkúpením akcií v hodnote 800 mil. eur,“ povedal šéf spoločnosti Michael O'Leary.


Spoločnosť v septembri uviedla, že zvyšuje celoročnú prognózu ziskov o 25 %. Čistý zisk spoločnosti tak bude v aktuálnom finančnom roku, ktorý sa končí 31. marca, v intervale od 1,175 mld. eur do 1,225 mld. eur. Dôvodom je nepriaznivé letné počasie v severnej Európe, slabšia britská libra a zlepšenie služieb zákazníkom. Spoločnosť očakáva, že vo finančnom roku prepraví rekordných 106 mil. pasažierov, kým predchádzajúca prognóza počítala s počtom 105 mil. pasažierov.


Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona