Ryanair plánuje v najbližších mesiacoch znížiť ceny leteniek

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 17:10 • 2 min
Ryanair plánuje v najbližších mesiacoch znížiť ceny leteniek

DUBLIN - Írska letecká spoločnosť Ryanair dnes oznámila, že v najbližších mesiacoch zníži ceny leteniek o 9 %. Tým ešte vystupňuje tlak na svojich rivalov na európskom trhu letov na kratšie vzdialenosti, na ktorom panuje tvrdý konkurenčný boj.

slovakia

left justify in out

Ryanair, najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v Európe z hľadiska počtu cestujúcich, pomohla stlačiť ceny leteniek v uplynulých dvoch rokoch zvýšením svojej prepravnej kapacity o 33 % alebo 30 miliónov miest. Jej nízkonákladoví rivali EasyJet a Wizz Air v predchádzajúcich týždňoch varovali, že priemerné ceny leteniek budú počas kľúčového letného obdobia naďalej pod tlakom.

 

Neil Sorahan, finančný riaditeľ Ryanair, v tejto súvislosti uviedol, že ceny leteniek írskych aerolínií môžu za tri mesiace do konca septembra klesnúť o 7 až 9 %. Za celý 1. polrok finančného roka 2017/18 (do konca septembra 2017) sa ceny leteniek znížia o 5 % a v ďalších šiestich mesiacoch (od začiatku októbra do konca marca 2018) môžu klesnúť o 8 %.

 

Generálny riaditeľ Michael O'Leary očakáva, že cenové tlaky zostanú v období október-marec veľmi silné.

Ryanair zopakoval svoju predpoveď a očakáva zisk po zdanení v rozmedzí od 1,4 do 1,45 miliardy eur vo svojom finančnom roku, ktorý sa končí 31. marca 2018. Analytici počítajú so ziskom v priemere 1,49 miliardy eur.

 

Aerolínie ďalej predpovedajú, že za 12 mesiacov do konca marca 2018 prepravia 131 miliónov cestujúcich. To je o niečo viac ako 130 miliónov pasažierov v predchádzajúcej prognóze. Predĺženie lízingu na 10 lietadiel by spoločnosti poskytlo dodatočnú kapacitu počas dvoch nasledujúcich letných sezón.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies