Ryanair od novembra mení pravidlá pre príručnú batožinu

NETKY.SK • 6 September 2017, 11:20 • 2 min
Ryanair od novembra mení pravidlá pre príručnú batožinu

BRATISLAVA - Letecká spoločnosť Ryanair mení od novembra prepravné podmienky pre batožinu.

slovakia

left justify in out

Väčšiu príručnú batožinu si budú môcť do lietadla zobrať už len tí cestujúci, ktorí si zakúpia prioritný nástup. Ostatní cestujúci budú musieť väčšiu batožinu odovzdať pri nástupe a personál ju umiestni do podpalubia. Na palubu si budú môcť cestujúci bez prioritného nástupu zobrať len menšiu batožinu, do 35 x 20 x 20 centimetrov.

Ryanair však zároveň zvyšuje limit podanej batožiny z doterajších 15 kilogramov na 20 kilogramov a znižuje poplatok za ňu. Spoločnosť chce týmito zmenami povzbudiť cestujúcich, aby viac využívali podanú batožinu. Zároveň chce znížiť počet cestujúcich s dvomi príručnými batožinami pri nástupnej bráne. Vysvetľuje, že príliš veľa cestujúcich využíva možnosť vziať si so sebou dve príručné batožiny, no pri 97-percentnej obsadenosti jednotlivých letov nie je nad hlavami cestujúcich na palube dostatočný priestor na taký objem batožiny, čo vedie k predlžovaniu trvania nástupu do lietadla a následnému meškaniu letov.

Aj naďalej bude platiť, že cestujúci spoločnosťou Ryanair má nárok zdarma prepraviť jeden kus príručnej batožiny s rozmerom 55 x 40 x 20 centimetrov, ako je napríklad kufor na kolieskach. Cestujúci bez prioritného nástupu ju však budú musieť odovzdať pri bráne. Všetci si na palubu môžu zobrať jeden kus menšej batožiny s rozmermi 35 x 20 x 20 centimetrov, čiže napríklad kabelku, tašku či notebook.

Nové pravidlá pre príručnú batožinu začnú platiť od 1. novembra a týkajú sa všetkých rezervácií letov od 1. novembra a neskôr bez ohľadu na to, či bola rezervácia letu uskutočnená pred 1. novembrom alebo po ňom. Poplatok 25 eur za podanú batožinu pritom bude platiť len pre rezervácie batožiny v čase kúpy letenky. Podané batožiny, ktoré si cestujúci pridajú do rezervácie neskôr, alebo až na letisku, budú stáť 40 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona