Ryanair obmedzí svoje aktivity aj na ďalších nemeckých letiskách

NETKY.SK • 10 November 2010, 08:22 • 2 min
Ryanair obmedzí svoje aktivity aj na ďalších nemeckých letiskách

Ryanair obmedzí svoje aktivity aj na ďalších nemeckých letiskách

slovakia

left justify in out

img

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair plánuje v nasledujúcom roku obmedziť svoje aktivity aj na ďalších nemeckých letiskách v dôsledku plánovanej dane z leteniek. Informoval o tom dnes v Berlíne šéf Ryanairu Michael O'Leary.
      Nemecká vláda, ktorá sa snaží získať nové zdroje na zníženie rozpočtového deficitu, si od dane z leteniek sľubuje zhruba 1 miliardu eur do štátneho rozpočtu ročne. Daň nadobudne platnosť od januára budúceho roka. Cestujúci si v závislosti od dĺžky letu priplatia k letenke od 8 do 45 eur.
      Podľa O'Learyho podrobnosti o rušení letov v letnej sezóne, ktoré sa dotknú letísk Niederrhein, Brémy a Berlín oznámi spoločnosť pred Vianocami. Zatiaľ koncom októbra firma uviedla, že pre plánované zavedenie dane z leteniek zruší na budúci rok deväť liniek z nemeckého letiska Frankfurt-Hahn, ktoré je jeho najväčšou nemeckou základňou. Toto rozhodnutie by mohlo ovplyvniť približne 1000 pracovných miest na letisku.
      Pred daňou varovala aj nemecká asociácia leteckých spoločností BDF, podľa ktorej môžu aerolínie presunúť do zahraničia až 10.000 pracovných miest a počet cestujúcich z nemeckých letísk by mohol klesnúť o 5 miliónov ročne.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies