Ryanair musí vrátiť štátnu pomoc, ktorú dostal od Francúzska

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 15:57 • 2 min
Ryanair musí vrátiť štátnu pomoc, ktorú dostal od Francúzska

BRUSEL - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair musí splatiť 10 mil. eur, ktoré dostala v rámci štátnej pomoci od Francúzska. Rozhodli o tom regulačné úrady EÚ.

slovakia

left justify in out

Francúzsko poskytlo spoločnosti Ryanair pomoc, aby podporilo jej pôsobenie na troch malých regionálnych letiskách. Štátna pomoc sa týka letísk Nimes, Pau Pyrenees a Angouleme. Spoločnosť Ryanair označila rozhodnutie regulačných úradov EÚ za nesprávne a chce sa voči nemu odvolať.

 

Európska komisia (EK) rozhodla, že štátna pomoc od Francúzska poskytla spoločnosti Ryanair neférovú výhodu. EK rozšírila vyšetrovanie na dohodu spoločnosti Ryanair s letiskom v rakúskom Klagenfurte s tým, že podmienky sa zdajú byť pre spoločnosť Ryanair nadmerne výhodné. EK však zároveň rozhodla, že štátna pomoc pre tri letiská v Nemecku je v súlade s európskymi pravidlami. 

 

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies