Ryanair musí vo Francúzsku zaplatiť 8,3 mil. eur za porušenie pracovného zákona

NETKY.SK • 28 Október 2014, 18:43 • 2 min
Ryanair musí vo Francúzsku zaplatiť 8,3 mil. eur za porušenie pracovného zákona

AIX-EN-PROVENCE - Írska nízkonákladová spoločnosť Ryanair musí vo Francúzsku zaplatiť odškodné 8,1 milióna eur a pokutu 200.000 eur za porušenie francúzskeho pracovného zákona. Rozhodol o tom odvolací súd v Aix-en-Provence. Informovali o tom portály BBC a RTÉ.

slovakia

left justify in out

Kauza sa týka vyše 120 ľudí, ktorých írske aerolínie zamestnávali na letisku v Marseille v rokoch 2007 až 2010 a za ktorých firma neplatila sociálne príspevky. Ryanair ich totiž zamestnával na základe írskych pracovných kontraktov, ktoré sú pre firmu finančne výhodnejšie, a nie francúzskych, čím podľa súdov porušil zákony Francúzska.
     

Pôvodne mal Ryanair podľa súdu nižšej inštancie, ktorý vo veci rozhodol v októbri minulého roka, zaplatiť odškodné 8,8 milióna eur. Ryanair sa proti rozsudku v júni tohto roka odvolal s tým, že na letisku nemal základňu, a preto sa na spoločnosť mali vzťahovať írske zákony. To ale na súde neobstálo a odvolací súd pôvodný verdikt potvrdil. Znížil len výšku odškodného o 700.000 eur. Letecká spoločnosť najnovšie rozhodnutie zatiaľ nekomentovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona