Ryanair mal vydarenú letnú sezónu, zvýšil odhad zisku

NETKY.SK • 9 September 2015, 10:37 • 2 min
Ryanair mal vydarenú letnú sezónu, zvýšil odhad zisku

DUBLIN - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zvýšila prognózu celoročného zisku o 25 %. Dôvodom pre zmenu prognózy bola silná britská libra a vydarená letná sezóna pre zlé počasie v severnej Európe.

slovakia

left justify in out

Najväčšia európska letecká spoločnosť podľa počtu pasažierov očakáva za aktuálny účtovný rok, ktorý sa skončí v marci 2016, čistý zisk v pásme 1,18 mld. eur až 1,23 mld. eur. Predchádzajúci odhad počítal s čistým ziskom v rozmedzí 940 mil. eur až 970 mil. eur .


Program na zlepšenie zákazníckych služieb aj za mierne vyššie ceny prilákal nových pasažierov, avšak kľúčovými faktormi pre rast zisku Ryanairu bolo zlé počasie vo veľkej Británii a v iných krajinách na severe Európy, nižšie ceny ropy a silná libra. "Boli sme prekvapení vysokým počtom rezervácií na poslednú chvíľu počas vrcholu letnej sezóny," povedal výkonný riaditeľ Ryanair Michael O'Leary.


Minulý týždeň zvýšil prognózu zisku aj najväčší konkurent írskej spoločnosti, nízkonákladový britský Easyjet. Rekordný dopyt po dovolenkách pri mori podnietil britskú spoločnosť zvýšiť vyhliadky zisku až do 21 %. Aj nemecká Lufthansa informovala o historicky najlepšej letnej sezóne.


Ryanair uviedol, že očakáva pokračovanie cenovej vojny v Európe aj počas zimy. Írska spoločnosť však informovala, že ustúpila od avizovaného znižovania cien o 4 % až 8 % a ceny do konca decembra meniť nebude. Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies