Ryanair chce prepraviť z Bratislavy v roku 2015 milión ľudí

NETKY.SK • 4 Február 2015, 14:54 • 2 min
Ryanair chce prepraviť z Bratislavy v roku 2015 milión ľudí

BRATISLAVA - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair plánuje v tomto roku na pravidelných linkách z a do Bratislavy prepraviť 1 milión cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Ak tento zámer splní, počet jej pasažierov by sa mal medziročne zvýšiť takmer o 190 tisíc, alebo zhruba o štvrtinu. Letecké spojenia Ryanairu z hlavného mesta Slovenska v minulom roku využilo spolu vyše 811 tisíc pasažierov, čiže 60 % všetkých cestujúcich z letiska v Bratislave.

 

Výkonný riaditeľ Ryanairu Michael O´Leary v stredu potvrdil, že spoločnosť v marci otvorí svoju základňu na bratislavskom letisku s dvoma bázovanými lietadlami. V letnej sezóne bude prevádzkovať sedemnásť pravidelných liniek z Bratislavy, z toho dve nové do Madridu a Atén, so 64 letmi týždenne. Pribudnú pritom lety na súčasných linkách do Londýna, Liverpoolu a Dublinu. "Plánujeme zvýšiť počet pasažierov na Slovensku z jedného milióna na dva milióny," povedal O´Leary. Nárast cestujúcich na linkách do a z Bratislavy očakáva najmä v súvislosti s predsedníctvom SR v Európskej únii v druhej polovici roku 2016. 

 

Generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík očakáva od rozšírenia aktivít Ryanairu nárast počtu cestujúcich. Zámer aerolínii zvýšiť v tomto roku ich počet na 1 milión považuje za reálny. "Jednoznačne si od toho sľubujeme rast počtu cestujúcich," dodal. 

 

Dve nové lietadlá Ryanairu, ktoré budú bázované na letisku v Bratislave, podľa O´Learyho priletia koncom marca. Vzhľadom na otvorenie základne predpokladá spoločnosť zamestnať na Slovensku približne 60 až 65 ľudí, vrátane posádky a pilotov lietadiel. Ryanair má v súčasnosti už okolo tristo pracovníkov zo Slovenska. Spoločnosť zvažuje premietnuť nízke ceny ropy do cien leteniek. 

 

Ryanair zabezpečuje vyše 1 600 letov denne zo svojich 72 báz, spája 184 destinácií v tridsiatich krajinách a k dispozícii má flotilu viac ako tristo nových Boeingov 737-800. Aerolínie nedávno oznámili objednávky na ďalších 280 nových lietadiel typu Boeing 737 ako aj opciu na ďalších sto Boeingov 737 MAX 200s. Umožní to znížiť ceny a zvýšiť prepravu pasažierov z plánovaných 90 miliónov v minulom roku na vyše 150 miliónov v roku 2024. Ryanair má v súčasnosti okolo 9 500 zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies