Ryanair chce lietať z Európy do USA za 14 eur

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:05 • 2 min
Ryanair chce lietať z Európy do USA za 14 eur

DUBLIN – Zabudnite na víkendové pobyty v Európe, čo tak si odskočiť na víkend do Ameriky. Nemalo by vás to vyjsť drahšie ako vlak do Prahy, či Budapešti.

slovakia

left justify in out

Správna rada írskej nízkonákladovej spoločnosti Ryanair totiž schválila plán na vzniku transatlantických letov medzi Európou a USA. Podľa ich plánov by ceny niektorých leteniek mohli stáť iba 14 eur.

 

Šéf spoločnosti Michael O’Leary hovoril o tomto pláne už minulý rok a spomínal, že ceny niektorých miest v lietadle by sa mohli predávať za 10 eur. Samozrejme ako je to v spoločnosti Ryanair zvykom cestujúci si priplatia takmer za všetko, od rezervácie miesta, cez batožinu, až po občerstvenie. Napriek tomu je však cena veľmi lákavá.

 

Ryanair by mal do USA lietať z 12 až 14 európskych miest a bežná cena letenky by mala byť cca 140 eur, avšak tí ktorí radi číhajú na výhodné letenky, by ich mohli nakúpiť aj za 14 eur.

 

Lietať by sa malo z londýnskeho letiska Stansted, ďalej z Berlína, Dublinu, Kolína nad Rýnom, zo Španielska, Talianska a aj z niektorých škandinávskych letísk. Spoločnosť plánuje zatiaľ lety na Východné pobrežie – Miami, Boston, New York a Washington.

 

Má to však jeden háčik, Ryanair zatiaľ nevlastní žiadne lietadlo, ktoré by dokázalo zdolať dlhé trasy a odviezť viac ľudí naraz. Takže lety do USA cez spoločnosť Ryanair sa budú konať v Časovom horizonte štyroch rokov.

 

Spoločnosť Ryanair by mala do Spojených štátov lietať pod novou obchodnou značkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies