Ryanair čelí obvineniu z porušovania pracovného práva

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 13:47 • 2 min
Ryanair čelí obvineniu z porušovania pracovného práva

AIX-EN-PROVENCE - Súd na juhu Francúzska začal vyšetrovanie írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair pre údajné porušovanie pracovného práva krajiny.

slovakia

left justify in out

Žalobcovia podali sťažnosť na niekoľko protizákonných praktík spoločnosti Ryanair, vrátane registrácie ľudí zamestnaných vo Francúzsku ako írskych zamestnancov. Žiadajú pokutu a navrhujú zabavenie štyroch jeho lietadiel.

Podľa prokurátorky Annie Battini je maximálna pokuta 225 tis. eur pre spoločnosť Ryanair za porušenie pracovného práva taká nízka, že je až "smiešna“. Vyzvala preto súd, aby tiež zabavil štyri lietadlá spoločnosti, ktoré mali v rokoch 2007 až 2011 základňu na letisku Marignane, blízko mesta Marseille. Žaloba žiada náhradu škody 9,8 mil. eur. 

Podobný prípad nastal už v roku 2010, kedy súdy nariadili nízkonákladovej leteckej spoločnosti easyJet zaplatiť odborom zastupujúcim palubný personál náhradu škody 1,4 mil. eur. Prepravca totiž zamestnal na parížskom letisku 170 ľudí na základe britských zmlúv. 

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj väčšinu pravidelných linkových medzinárodných spojení so Slovenskom. Podľa údajov letiska v Bratislave bude Ryanair v lete tohto roka prevádzkovať z hlavného mesta 59 pravidelných letov týždenne do 16 destinácií vo Veľkej Británii, Taliansku, Španielsku, Írsku, Francúzsku a Belgicku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies