Ryanair by mohol byť do roku 2023 bez dlhu

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 08:57 • 2 min
Ryanair by mohol byť do roku 2023 bez dlhu

DUBLIN - Spoločnosť Ryanair plánuje financovať svoje potreby v nasledujúcich mesiacoch formou hotovosti. Ak v tomto smere firma bude pokračovať, do roku 2023 bude bez dlhu.

slovakia

left justify in out

Práve v roku 2023 budú splatné záväzky v hodnote 1,7 mld. eur. Vo štvrtok o tom informoval finančný riaditeľ spoločnosti Neil Sorahan.


"Máme veľmi silnú pozíciu v oblasti hotovosti. Napriek tomu, že sme akcionárom za uplynulých osem rokov vyplatili 4,4 mld. eur, stále zostávame v oblasti hotovosti v pozitívnych číslach. Ak budeme pokračovať týmto spôsobom, mohli by sme byť bez dlhu v roku 2023,“ povedal Sorahan.


Ryanair pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť je najväčšou nízkonákladovou leteckou firmou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies