Ryanair bude rokovať o prevzatí stratových Cyprus Airways

NETKY.SK • 21 August 2014, 13:45 • 2 min
Ryanair bude rokovať o prevzatí stratových Cyprus Airways

DUBLIN - Generálny riaditeľ nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair Michael O'Leary cestuje vo štvrtok na Cyprus, aby rokoval s tamojšou vládou o možnom prevzatí stratových aerolínií Cyprus Airways.

slovakia

left justify in out

O'Leary to povedal novináromv Dubline. Írska spoločnosť bola jednou z takmer dvadsiatich firiem, ktoré minulý mesiac vyjadrili nezáväzný záujem o cyperského leteckého prepravcu. Tento postup bol predbežným krokom k prípadnej záväznej ponuke.

 

"Sme zapojení do procesu, a dúfam, že niečo z toho vzíde. Je to veľmi politický proces," povedal O'Leary vo štvrtok na tlačovej konferencii. Dodal, že každá transakcia by bola malá vzhľadom k celkovej stratégii rastu spoločnosti Ryanair. 

 

Podľa návrhu Ryanairu by si cyperské aerolínie udržali svoju značku a pôsobili by na základe osobitného osvedčenia leteckej spoločnosti Ryanair. Cyperská spoločnosť by tiež mohla podľa O´Learyho zvýšiť počet prepravených cestujúcich na tri milióny ročne zo súčasných 600 tisíc. Akékoľvek ďalšie podrobnosti odmietol poskytnúť. 

 

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona