Ryanair bude akceptovať ponuku IAG na kúpu Aer Lingus

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 11:37 • 2 min
Ryanair bude akceptovať ponuku IAG na kúpu Aer Lingus

LONDÝN - Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair je pripravený akceptovať ponuku spoločnosti IAG na kúpu jeho podielu vo firme Aer Lingus.

slovakia

left justify in out

Hodnota transakcie je 1,3 mld. eur. Poslednou prekážkou pre plán spoločnosti IAG odkúpiť Aer Lingus je získanie povolenia od EÚ na uskutočnenie obchodu. Ryanair vlastní 30 % akcií Aer Lingus.

 

Spoločnosť Ryanair vo svojom stanovisku uviedla, že má v pláne hlasovať v prospech schválenia ponuky, no toto hlasovanie budú musieť odsúhlasiť európske regulačné úrady. "Domnievame sa, že ponuka IAG týkajúca sa Aer Lingus je primeraná v podmienkach súčasného trhu a plánujeme ju akceptovať v najlepšom záujme akcionárov spoločnosti Ryanair,“ povedal šéf spoločnosti Ryanair Michael O'Leary.

 

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Na svojich pravidelných linkách z Bratislavy plánuje v tomto roku prepraviť takmer 1 mil. cestujúcich. V minulom roku to bolo vyše 811 tis. pasažierov. V terajšom letnom letovom poriadku, ktorý začal platiť 29. marca a potrvá do 24. októbra, bude spoločnosť prevádzkovať z Bratislavy pravidelné linky do sedemnástich miest so 63 letmi týždenne, z toho dve nové spojenia do Atén a Madridu. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies