Ryanair avizuje expanziu

NETKY.SK • 17 September 2015, 14:06 • 2 min
Ryanair avizuje expanziu

ESSEN - Spoločnosť Ryanair očakáva, že do ôsmich až desiatich rokov bude zabezpečovať každý štvrtý let na krátku vzdialenosť v Európe. Umožní to expanzia v krajinách ako Nemecko, kde chce spoločnosť ťažiť z oslabovania konkurencie. V súčasnosti má spoločnosť podiel na európskom trhu na úrovni 14 %.

slovakia

left justify in out

Ročne prepraví Ryanair približne 100 mil. pasažierov, tento počet by spoločnosť chcela zvýšiť na 160 miliónov do roku 2024. "Chystáme sa rásť naprieč všetkými európskymi trhmi. Do ôsmich až desiatich rokov dosiahneme podiel 25 %,“ povedal šéf spoločnosti Michael O'Leary počas konferencie v Essene. Spoločnosť v tomto roku odkúpila späť akcie v hodnote 400 mil. eur a takýto krok plánuje opäť, pričom plánuje aj mimoriadne vyplácanie dividend.

 

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies