RWE začala dodávať plyn firmám v Chorvátsku

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 15:04 • 2 min
RWE začala dodávať plyn firmám v Chorvátsku

ZAHREB - Nemecká energetická spoločnosť RWE začala dodávať firemným zákazníkom v Chorvátsku plyn.

slovakia

left justify in out

"S dodávkami plynu sme začali asi pred desiatimi dňami a už sme podpísali zmluvy o dodávkach s 50 firmami v celom Chorvátsku. Očakávame, že do konca roka budeme mať najmenej tisíc klientov," uviedol šéf chorvátskej divízie RWE Energija Zoran Miliša. RWE by tiež v budúcnosti chcela vstúpiť na trh so zemným plynom pre maloodberateľov.

 

"Ceny plynu pre domácnosti sú stále regulované (štátom). Sme pripravení vstúpiť na tento trh aj teraz, ale neurobíme to, kým nebude liberalizovaný," uviedol. To by sa však mohlo podľa neho zmeniť, keby ceny plynu na svetových trhoch klesli, čo by znížilo vstupné náklady RWE a umožnilo tak spoločnosti podnikať so ziskom aj napriek regulovaným cenám.

 

RWE vstúpila na chorvátsky trh v polovici roka 2003, kedy začala tamojším spotrebiteľom dodávať elektrinu. Tú v súčasnosti v Chorvátsku od spoločnosti odoberá asi 100 tis. užívateľov. RWE je jedinou zahraničnou spoločnosťou, ktorá na chorvátsky trh dodáva elektrinu aj plyn.

 

Skupina RWE pôsobí aj na Slovensku. Od roku 2003 ovláda 49-percentný podiel v distribučnej spoločnosti Východoslovenská energetika, a. s. (VSE). Zvyšný podiel VSE vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Od roku 2008 na slovenskom trhu s plynom pôsobí aj RWE Gas Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies